skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Celjski rokometaši na vrhu Evrope!

24. aprila 2004 (pred dvajsetimi leti) so celjski rokometaši osvojili naslov evropskih klubskih prvakov, kar je do sedaj edini naslov med našimi moškimi klubi v vseh kolektivnih športih.

Celjskim rokometašem je, po petih neuspelih poskusih, v sezoni 2003/04 končno uspela tako pričakovana uvrstitev v finale evropske lige prvakov!

V finalu jih je čakal nemški SG Flensburg-Handewitt, ki je v polfinalu lige prvakov komaj, z goli več na gostovanju, opravil z domačimi tekmeci SC Magdeburg, Celjani pa so z njimi uspešno odigrali že dve tekmi v skupini F – na gostovanju 29:29 in v domačem Golovcu 29:28. Žreb na sedežu evropske zveze EHF na Dunaju, 23.3.2004, je za prvo finalno tekmo določil dvorano Zlatorog. Celje in vsa Slovenija je bila v skoraj enomesečnem nestrpnem pričakovanju …

V nedeljo, 18.4.2004, so celjski rokometaši v nabito polni dvorani Zlatorog prepričljivo premagali nemškega nasprotnika z 34:28 (17:17), predvsem po odlični igri v drugem polčasu. V vratih je blestel Srb Dejan Perić (17 obramb), na igrišču pa predvsem Belorus Sergej Rutenka (13 golov) in Rus Edvard Kokšarov   (9 golov), vsi trije s slovenskim potnim listom ter dirigent domačih Uroš Zorman   (4 goli), eden od treh Ljubljančanov (še Natek in Brumen) v celjski ekipi.

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.