Celjani smo radi hodili v kamp Savinja v Makarski

V šestdesetih smo mladi  Celjani radi hodili v kamp Savinja v Makarski. Poslovne prostore so imeli v Kocenovi ul. 2 v  Celju. Leva stran kampa je bila za YU republike z nazivom Goran, desna stran se je imenovala Savinja. Restavracija je bila skupna, kjer se je koristil polni penzion. Vsak del kampa je imeli svoje toaletne prostore. Športno igrišče je bilo skupno in namenjeno za: košarko, nogomet, rokomet ob večerih pa prijeno druženje ob plesu. Kjer so se “rodile” nove ljubezni. Šotori so bili opremljeni z železnimi posteljami, potovalke ,kovčke smo imeli hranjene pod posteljami. Kasneje so se modernizirali in šotore zamenjali z kamp prikolicami. Veliko Celjanov iz tistih in kasnejših časov imamo lepe spomine.