skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Božakovo - jama Vidovec

Jama Vidovec je z 270 metri najdaljša belokranjska vodna jama, ki jo je ob vzporednih prelomih plitvo pod površjem izoblikoval istoimenski potok. Vhod vanjo označuje skalni spodmol, za katerim se odpira prostorna vstopna dvorana. Podzemski prostor se nadaljuje v ozek vodni rov, ki se zaključi s sifonom. Erozijsko obdelane stene so izraziteje zasigane le v vhodnem delu, medtem ko tla v jami prekrivajo debele plasti naplavljene ilovice, ki onemogoča obisk jame brez potrebne jamarske opreme.   Vir: https://skupnost.sio.si/pluginfile.php/678349/mod ...

Preberi več

Jama Vidovec je z 270 metri najdaljša belokranjska vodna jama, ki jo je ob vzporednih prelomih plitvo pod površjem izoblikoval istoimenski potok. Vhod vanjo označuje skalni spodmol, za katerim se odpira prostorna vstopna dvorana. Podzemski prostor se nadaljuje v ozek vodni rov, ki se zaključi s sifonom. Erozijsko obdelane stene so izraziteje zasigane le v vhodnem delu, medtem ko tla v jami prekrivajo debele plasti naplavljene ilovice, ki onemogoča obisk jame brez potrebne jamarske opreme.

 

Vir: https://skupnost.sio.si/pluginfile.php/678349/mod_resource/content/0/kraski-jami.doc

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Matjaž Rus

Čas, ki ga prikazuje slika

Danes

Kraj

Metlika

Ključne besede

Jame, Božakovo, Metlika, Bela krajina, Kras

Datum objave

02.09.2021 07:57

Zadnja sprememba

02.09.2021 07:57

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam