skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Celjski nogometni veterani v Trbovljah, 1983

Legendarni igralec in nogometni trener Radko Dobrajc je v letu 1983 organiziral ter finančno podprl tekmo celjskih veteranov z veterani Rudarja. Trboveljski knapi so bili za Celjane vedno trd nasprotnik, a so se njuna srečanja končala zmeraj v športnem duhu ali t. i. »fair playu«. Za veterane Celja so nastopili igralci vseh treh celjskih klubov: Kladivarja, Železničarja in Olimpa. Radku Dobrajcu je uspelo zbrati igralce več generacij in to od zadnje predvojne in prve povojne dalje. Na fotografiji z leve:- čepijo: Vili Belcer, Karl Založnik-Puba ...

Preberi več

Legendarni igralec in nogometni trener Radko Dobrajc je v letu 1983 organiziral ter finančno podprl tekmo celjskih veteranov z veterani Rudarja. Trboveljski knapi so bili za Celjane vedno trd nasprotnik, a so se njuna srečanja končala zmeraj v športnem duhu ali t. i. »fair playu«. Za veterane Celja so nastopili igralci vseh treh celjskih klubov: Kladivarja, Železničarja in Olimpa. Radku Dobrajcu je uspelo zbrati igralce več generacij in to od zadnje predvojne in prve povojne dalje.

Na fotografiji z leve:
- čepijo: Vili Belcer, Karl Založnik-Puba, Dani Cafuta-Caf, Andrej Vogelsang-Fogi, Ivan Hribernik-Hanza, Rihard Rataj-Rihi, Karl Vrunč, Tine Štancer, Oto Kujan in Milan Zajc;
- v srednji vrsti: Vili Čater mlajši, Cveto Mahkovec in Vili Čater starejši;
- stojijo: Jože Brežnik, Marjan Leban, Ferenc Bencik-Feri, Drago Zajc, Lojze Marinček-Slavko, Rudi Škedelj, Rado Plauštajner, Jože Paulič-Puba, Franc Klajnšek, Radko Dobrajc, Jože Čoh-Pepo, Ernest Letner in Brane Stamejčič (rojen Ljubljančan in brat znane Kladivarjeve atletinje Drage Stamejčič).

Prispeval: Rudi Škedelj. 

Slika

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1983

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Trbovlje

Ključne besede

nogometaši, nogomet, veteranski športniki

Datum objave

04.07.2019 16:14

Zadnja sprememba

11.07.2019 07:48

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam