Krst tiskarjev

Mlade tiskarje je ob sprejemu v kolektiv tovarne »Kočevski tisk« čakal poseben obed krsta. Postali so namreč Gutenbergovi nasledniki. Tak krst je bil že omenjen leta 1962 v časopisu Novice.

Nada Hren, ki je prispevala fotografijo, pa se spominja, kako so leta 1976 učenci grafične šole postali pomočniki in Gutenbergovi nasledniki.

Pri sprejemu v »Ceh črnih umetnikov« jih je čakal zelo barvit in moker obred. Po obrazu so jih najprej namazali s tiskarsko barvo, jih posedli na stol na katerem je bila 10 cm debela in z ledeno vodo prepojena goba, potem pa jo jih zalili še z vedrom vode. Po prebrani epistoli z resnimi nauki in humornimi domislicami so postali Gutenbergovi nasledniki. Dobili so diplomo z žigom in svojimi inicialkami. Po krstu pa je sledila še zabava, zanjo pa so morali prispevati kar polovico svoje prve plače.