Martin Gosenca v vojaški bolnišnici na Dunaju

Skupina rekonvalescentov v vojaški bolnici na Dunaju. Martin Gosenca (stoji) je to fotografijo (razglednico) naslovil na svojega sina Martina, čeprav je namenjena vsem družinskim članom.  Razglednica je bila odposlana  8. oktobra 1915.

Na drugi strani razglednice:

Dragi mili Tinek.

Prosim te (?) piši akoste zdravi i ako vam ni kaj škode zatu me ni zaprestat tako me srce boli jam zmerem odvas jačo prit damuh a neznam kuko dogo bom mogel iše čakat tukaj mene iše jako boli nebi mogel nič delat undej bulj (?) da sem tukaj a preveč (?) dug cajt zavas za Jožeka in am soldate čo mojih poslo(?)ali (?) nesti šrčno vas pozdrav(?) vsih skup vaš nesrečni oče. (?) zbogom bodite pridni pa mamo poslušajte nekarte je jadit molite zame valje mi piši zbogom

opomba – (?) manjkajoče besede oz. deli besed