Mladi planinci na Kalcu

Skupina mladih planincev iz OŠ Dragotin Kette iz Ilirske Bistrice na svojem rednem spomladanskem izletu, 23.3.1974 na Pivko k ostanku gradu Kalc. Po vsakoletni zimi so bili prvi pohodi v naravo in hribe vedno težko pričakovani in dobro obiskani. Vedno smo z mentorji in spremljevalci pripravili pester in zabaven program, tudi z drobnimi tekmovanji in bilo je vedno – veselo.

Dostikrat so se nam pridružili tudi starejši izkušeni planinci in nam povedali marsikaj zanimivega o krajih in ljudeh, ki smo jih obiskali. Tu prepoznamo upokojenega gozdarja Jožeta Delosta s klobukom, ki je bil tudi nekaj let oskrbnik koče na Snežniku pa društveno tajnico Duško Cerjak ter mladinska vodnika Igor Muha in B. Logar. Tudi med udeleženci izleta prepoznamo marsikaterega mladeniča ali mladenke, ki so danes zrele in odrasle osebe. Foto Vojko Čeligoj.