skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Mladi planinci na Kalcu

Skupina mladih planincev iz OŠ Dragotin Kette iz Ilirske Bistrice na svojem rednem spomladanskem izletu, 23.3.1974 na Pivko k ostanku gradu Kalc. Po vsakoletni zimi so bili prvi pohodi v naravo in hribe vedno težko pričakovani in dobro obiskani. Vedno smo z mentorji in spremljevalci pripravili pester in zabaven program, tudi z drobnimi tekmovanji in bilo je vedno – veselo. Dostikrat so se nam pridružili tudi starejši izkušeni planinci in nam povedali marsikaj zanimivega o krajih in ljudeh, ki smo jih obiskali. Tu prepoznamo upokojenega gozdar ...

Preberi več

Skupina mladih planincev iz OŠ Dragotin Kette iz Ilirske Bistrice na svojem rednem spomladanskem izletu, 23.3.1974 na Pivko k ostanku gradu Kalc. Po vsakoletni zimi so bili prvi pohodi v naravo in hribe vedno težko pričakovani in dobro obiskani. Vedno smo z mentorji in spremljevalci pripravili pester in zabaven program, tudi z drobnimi tekmovanji in bilo je vedno – veselo.

Dostikrat so se nam pridružili tudi starejši izkušeni planinci in nam povedali marsikaj zanimivega o krajih in ljudeh, ki smo jih obiskali. Tu prepoznamo upokojenega gozdarja Jožeta Delosta s klobukom, ki je bil tudi nekaj let oskrbnik koče na Snežniku pa društveno tajnico Duško Cerjak ter mladinska vodnika Igor Muha in B. Logar. Tudi med udeleženci izleta prepoznamo marsikaterega mladeniča ali mladenke, ki so danes zrele in odrasle osebe. Foto Vojko Čeligoj.

(vč/445)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1974

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

mladi planinci na izletu

Ključne besede

Planinci, izlet na Pivko

Datum objave

11.12.2019 21:42

Zadnja sprememba

11.12.2019 21:42

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam