Padli Metličani v prvi svetovni vojni

Spominska plošča z imeni padlih domačinov v prvi svetovni vojni je bila postavljena na metliški mestni hiši leta 1928. Na njej ni imen tistih, ki so padli pri napadu Avstro-Ogrske na Srbijo.

Seznam imen: Edvard Doltar, Franc Derganc, Leopold Fabjan, Jože Gabrovšek, Stanko Golob, Franc Grabrijan, Jože Honigman, Jože Ivanetič, Janez Ivec, Matija Ivec, Anton Kambič, Ivan Keber, Ferdinand Kifner, Janez Kočevar, Viktor Koletnik, Oto Kopinič, Jože Križan, Jože Lovšin, Jože Majzelj, Rudolf Majzelj, Anton Malerič, Martin Muc, Janez Novak, Janez Ogulin, Anton Pakar, Leopold Pakar, Franc Perdan, Jože Pezdirc, Alojzij Ramuta, Ivan Sturm, Janez Škof, Anton Štupar, Janez Tomc, Franc Terček, Leopold Vouk, Ivan Vukšinič

Še zanimivost: med imeni je tudi Martin Muc, ki je bil ujet na ruski fronti. Domov se je vrnil, ko je bil že uradno spoznan za mrtvega.
Pozneje je živel v Šentvidu, kjer je imel krojaško delavnico. O svojih dogodovščinah je napisal knjigo Skozi Sibirijo.

Vir: Naši stari in velika vojna (digitalno gradivo)