Praznovanje štiridesetih mučenikov

Generacija mladih Šmarčanov, ki je bila v sedemdesetih in začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja gonilna sila društvenega, družabnega in kulturnega ustvarjanja v Šmarju pri Jelšah, se je znala tudi prijetno zabavati. Znan center sobotnih zabav je bilo gostišče pri bazenih v starih Atomskih toplicah v Podčetrtku. Tukaj je igral ansambel »Kristali« iz Rogaške Slatine in s svojo glasbo pritegnil številne obiskovalce. Šmarčani smo bili večinoma redni gostje teh prijetnih sobotnih večerov. Pričujoča fotografija je nastala ob »praznovanju« dneva štirideset mučenikov. Na fotografiji je del fantovske družbe iz Šmarja leta 1975.

Stojijo: Jože Čakš, Tone Lorger, Uroš Andrenšek, Vanč Grobin in Vinko Habjan. Spredaj: Milan Rebernik, Jože Gojtan in Caci Cerjak.

Pripravil Jože Čakš.