Spomin na mamin šivalni stroj

Moja pokojna mami Dora  Arzenšek-poročena Žmaher se je leta 1939, kot štirinajstletna deklica učila šiviljsko-krojaškega poklica. V takratnem damskem-modnem salonu v Šmarje pri Jelšah. Lastnica salona je bila cenjena gospa Josefina Legnat. Mami je leta 1942 uspešno končala šolanje in nato nadaljevala delo pri lastnici salona,kljub vojnem  času.

Ko si je mami ustvarila družino, je kasneje opustila šiviljski poklic, vendar zame in brata je vedno kaj lepega zašila. Naj bolj se spomim, ko sem šla na morje s šolsko kolonijo leta 1960 je meni in moji punčki zašila,  enake kopalke bila sem zelo vesela in ponosna.

Vrsto let sem imela njen šivalni stroj doma, da bi ga prodala se nisem odločila.  S časom sem se odločila, ga podarim enem izmed  domu starejših  občanov na celjskem področju, kjer ima častno mesto, kar si tudi zasluži.