Več milijonov kosov te odlične sladice so že spekli v Park hotelu na Bledu.
Danes prodajo 3500 kremšnit na dan. V 70. letih prejšnjega stoletja, ko je bilo jezero zamrznjeno, so jih ob vikendih tudi rekordnih 7000. Oktobra 2019 so postregli že 15-milijonto. Pri tem so za pripravo porabili več kot 131 ton moke, 8.437 milijonov jajc in 1.556.000 litrov mleka.
Če bi 15 milijonov »kremšnit« položili v vrsto drugo ob drugo, bi segale 1.050 km daleč oziroma od Bleda do Neaplja. Če bi jih položili eno na drugo okoli Blejskega jezera, bi nastalo 8 m visoko obzidje.
Leta 2002 so spekli velikanko v velikosti 4 m2. Za to so porabili kar 650 jajc, 8 kg moke, 28 litrov mleka, 4 kg masla in 15 litrov smetane ter 15 ur dela.
Prav tako so velikanko s kar 2.100 kosi spekli ob njeni 60. obletnici. Ustvarili so tudi sladoled z okusom po jajčni kremi in stepeni smetani blejske kremšnite.
Večkrat se je zgodilo, da so na nedeljo spekli od 35 do 40 pekačev. Ob vikendih so pogosto delali ves dan. Najbolj jim jo je zagodla sprememba vremena iz sončnega v deževnega ali sneženega. Takrat jim je ostalo neprodanih tudi do 20 pekačev. Pogosto jih je reševala blejska osnovna šola, ki jih je po sindikalni ceni odkupovala za kosila.
Z njo so povezane tudi tekaške prireditve na Bledu. Na vsakoletnem poslovnem teku trojk in Nočni 10ki tradicionalno namesto medalje okrog vratu tekačem obesijo vilice, da se na cilju s kremšnito lahko posladkajo.