4. srečanje pobratenih občin, Trebnje

Četrto srečanje je potekalo v Trebnjem, udeležilo se ga je 400 športnikov. Slavnostna otvoritev je bila v petek, 12. junija 1981. Govornik je bil Marko Bulc, vodja slovenske delegacije v skupščini Socialistične federativne republike Jugoslavije. Velja opomniti, da se viri o začetku srečanja razlikujejo. Dolenjski list navaja 12. junij 1981, medtem ko darovani album navaja trajanje srečanja le od sobote 13. do nedelje 14. junija 1981.

Otvoritev je potekala na igrišču Osnovne šole Trebnje. Srečanje se je končalo v nedeljo z zaključno prireditvijo in tekmovanji, ki so potekala v več krajih (Trebnje, Mirna, Šentrupert, Mokronog in Veliki Gaber). Športniki so bili nastanjeni v taboru v Lanšprežu. V nedeljo so podelili tudi priznanja.

Na kegljišču v Ivančni Gorici so se trebanjski kegljači in kegljačice pomerili z ekipo iz Velike Gorice. Trebanjci so zmagali v obeh konkurencah v disciplini 6 x 100 lučajev. Moški so zmagali z rezultatom 2403 : 2302, ženske pa 2303 : 2030. Med posamezniki pa so se izkazali Goleš (440), Bartolj (423) in Gričar (416) pri domačih ter Koterman (419) in Veselič (404) pri gostih. Pri ženskah je Trebanjka Vebrova podrla 417 kegljev, Vargova iz Velike Gorice pa 375.