Bančna zgradba v Krekovi ulici 2

Večina stavb, ki jih je Friedriger projektiral, so bile stanovanjske zgradbe in vile, medtem ko naročil za javne zgradbe ni dobival, kar kaže, da mu mestne oblasti in veliki investitorji niso bili ravno naklonjeni. V njegovi zapuščini je ohranjena skica dekliške ljudske in meščanske šole ob Cankarjevi ulici, vendar Friedriger na koncu tega naročila ni dobil. Tako Friedrigerju stroka pripisuje le dve javni zgradbi. Prva je bila nekdanja Jubilejna hranilnica v Slovenski Bistrici, zgrajena med 1909 in 1910, druga pa naj bi bila podružnična banka Avstroogrske banke v današnji Krekovi ulici iz leta 1913. Gre za veliko dvonadstropno stavbo v predelu, ki je bil zgrajen po vzorih dunajskega in graškega Ringa. Glavni projektant je bil Gustav Zornik, pri projektiranju pa naj bi sodelovala tudi Friedriger in Czeike.