skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
Opereta v treh dejanjih Radovana Gobca Beg iz harema je bila prva opereta, ki se je odvijala v Žalcu. Preberi več
Napisana že leta 1928 je svojo krstno uprizoritev doživela 18. decembra 1932 v Roblekovi dvorani v režiji Rada Štoklja, glavno vlogo je igrala Milena Drobež.

Osebe, ki nastopajo: Orsat Hamid, paša (bariton); Güneša, paševa žena; Arslan, poveljnik janičarjev (tenor); Kurt, janičar (tenor); Milena, ujetnica (sopran); Amurad, pribočnik (bariton); Lea, dvorjanica (sopran); Lija, dvorjanica (sopran); Ferimberg; dvorjan; sužnji; gostje.

Vsebina: Janičarski poveljnik Arslan in janičar Kurt nenadoma spoznata, da so ju pred mnogimi leti ugrabili Turki in da sta v resnici slovenskega rodu. V haremu paše Orsata Hamida najdeta še sestro Mileno. Skupaj pobegnejo, a jih paša ulovi. V dvoboju z Arslanom je paša premagan. Nič več jim ne more preprečiti vrnitve v domovino.

V opereti so igrali Franci Herman, Štefan Herman, orkester so sestavljali: g. Radovan Gobec (klavir), g. Pečar iz Petrovč (gosli), g. Štante iz Celja (čelo), g. Tavželj iz Žalca (harmonij), g. Pirc iz Žalca (gosli) in g. Audič iz Žalca (tolkala).

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Karmen Kreže

Ključne besede

GLASBA, KULTURA, opereta

Datum objave

16.12.2013 13:32

Zadnja sprememba

17.12.2013 08:19

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam