skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Družina: mladost in obdobje šolanja

Boris Andrijanič se je rodil 8. decembra 1910 v Novem mestu očetu Dragu (Dragotinu) in materi Dori, roj. Matešić. Rod Andrijaničev izvira iz obmorskega mesteca Bakar v zaledju hrvaške Reke. Borisov oče, po izobrazbi magister farmacije, je prišel v mesto ob Krki leta 1906, ko je kupil lekarno »Pri angelju«. Imel je še starejšo sestro Nedo, ki se je poročila s skladateljem Marjanom Kozino.

Preberi več

Osnovno šolo je Boris Andrijanič zaključil v Novem mestu. S štirinajstimi leti se je vključil v novomeški Sokol, obiskoval je tudi Glasbeno matico, podružnico Novo mesto, kjer je v šolskem letu 1924/1925 igral klavir. Gimnazijo je obiskoval v Novem mestu in Ljubljani, kjer je leta 1930 maturiral. Šolanje je nadaljeval v Zagrebu, kjer je leta 1935 diplomiral na oddelku farmacije Filozofske fakultete. Po dveletni praksi v očetovi lekarni je v letu 1937, po opravljenem državnem strokovnem izpitu, pridobil naziv magister farmacije.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Marjeta Bregar

Kontaktne osebe

Klementina Kolarek

Ključne besede

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

Datum objave

15.05.2020 12:16

Zadnja sprememba

11.05.2020 19:25

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam