skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Družina: z Maro si je ustvaril družino

Po končanem šolanju se je Boris zaposlil v očetovi lekarni. Prijateljeval je z Maro Agnič iz znane novomeške družine kleparjev. Poznala sta se že iz otroštva. Tudi ona je bila članica Sokolskega društva Novo mesto. Mara in Boris sta se poročila 11. septembra 1938 na gradu Srebrniče. Na poročno potovanje sta se odpravila v Italijo. 

Preberi več

Mara je Borisa podpirala pri njegovem delu in mu bila dobra življenjska sopotnica, ki je morala nemalokrat zaradi službenih obveznosti Borisa »podpirati vse štiri vogale v hiši«. Rodili so se jima trije otroci, sin Andrej Mišo in hčerki Anka ter Marija. V času druge svetovne vojne  so se poti Mare in Borisa nevarno ločile, saj so jo Nemci skupaj s sinom in njegovimi starši odpeljali 21. avgusta 1944 v internacijo v Nemčijo, v Marktl am Inn. Vsi so se srečno vrnili po končani vojni 8. julija 1945. Odraščanje svojih otrok sta Boris in Mara spremljala z radostjo in veseljem. 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Marjeta Bregar

Kontaktne osebe

Klementina Kolarek

Ključne besede

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

Datum objave

15.05.2020 12:16

Zadnja sprememba

12.05.2020 18:05

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam