skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Boris Andrijanič, mag. farmacije

V digitalnii zbirki je predstavljeno življenje Novomeščana Borisa Andrijaniča, magistra farmacije, ter tudi njegovo delovanje na področjih, na razvoj katerih je pomembno in odločilno vplival. Bil je ustanovitelj Krke, tovarne zdravil, predsednik in podpredsednik občine Novo mesto, član odborov, svetov, društev..., podpornik številnih dejavnosti.

Preberi več

Za svoj ljubljeni rodni kraj je bil pripravljen prispevati in narediti ogromno. Kot dolgoletni direktor tovarne Krka je zaznamoval dobršen del zgodovine svojega mesta in Dolenjske. Z njegovo pomočjo so se hitreje in bolj kakovostno razvijali gospodarstvo, turizem, kultura, izobraževanje, šport. Razumevanje je imel za ohranjanje ter zaščito naravne in kulturne dediščine. Novo mesto in Dolenjska brez njega in Krke, tovarne zdravil, ne bi bila tako razvita, kot sta danes. Kot so povedali že nekateri pred menoj, je reka Krka pri Novem mestu v obdobju magistra Andrijaniča tekla hitreje. Strokovnjaku farmacije, podjetniku, ki je znal zaupati ljudem, sodelavcem in je bil do njih skrben, je ura prehitevala za več dni, misli so mu prehitevale za več let. Bil je vizionar z neusahljivo delovno zagnanostjo, verjel je v uspehe, v boljšo prihodnost dolenjskega človeka. Zanj so bili značilni dinamičnost, sistematičnost in neverjetna osebna disciplina - delal je brez odvečnih besed.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Marjeta Bregar

Kontaktne osebe

Klementina Kolarek

Ključne besede

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

Datum objave

15.05.2020 12:16

Zadnja sprememba

15.05.2020 15:43

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam