Bralnica na Sokolskem vrtu

Andreja R. Megušar, takratna vodja kulturnega centra Sokolski dom, je poleti 2012 po zgledu Ljubljanskega gradu na vrt Sokolskega doma vpeljala knjižnico na prostem oziroma Bralnico. Že prvo leto je Bralnico dnevno obiskalo 30 do 40 otrok s starši.

Preberi več

Obiskovalci v Bralnici lahko berejo knjige in listajo po revijah, ki jih zanje pripravijo zaposleni Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, ali pa se samo družijo v mirnem in prijetnem okolju. V juliju in avgustu se tu zvrsti tudi veliko najrazličnejših dogodkov, ki so organizirani v sodelovanju z različnimi škofjeloškimi organizacijami: pripovedovanje pravljic, literarna srečanja, obiski zanimivih gostov, kreativne delavnice, gledališke predstave, glasbeni dogodki ... Bralnica je navadno odprta od torka do nedelje med 17. in 20. uro.

Ana Marija Miklavčič

Saša Ambrožič