Celjska popularna glasba

Celjska popularna glasba je vseskozi sledila glasbenim smernicam, ki jih je zapovedovala predvsem zahodna glasbena industrija. Po drugi svetovni vojni je ta vpliv prihajal do poslušalcev predvsem na račun tujih radijskih postaj, kot sta bili Radio Luxemburg in Radio München. Z rahlim časovnim zamikom sta med Celjane prihajala džezovska plesna glasba in swing, kasneje tudi boogie-woogie ter seveda blues in rock’n’roll. Skupaj z odprtostjo jugoslovanskih medijev in meja, je v Celje lažje prehajala tudi moderna glasba. Zato lahko vseskozi sledimo celjskim glasbenim ustvarjalcem, ki so se odzivali s svojo glasbeno ustvarjalnostjo na različne popularne žanre, vse od rocka, punka, skaja, metala, popa, elektronske glasbe in ostalih sodobnih glasbenih podzvrsti.