Četrti, novi bibliobus

Oktobra 2015 je pričel svojo pot že četrti bibliobus Mariborske knjižnice. Njegovo zunanjo podobo sta oblikovala Matic Brezovšek in Domen Rupnik, na osnovi Ivecovega turističnega avtobusa pa ga je izdelalo podjetje Dualis Maribor. Ima dvigalo za invalide, 120 metrov polic, 2 računalnika z internetno povezavo, agregat za neomejeno delovanje, 3 kilometre led diod za osvetljevanje polic in 1 kilometer žic v napeljavah. V velikem deležu, kar 150.000 EUR, ga je financiralo Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Maribor je prispevala 80.000 EUR, manjše deleže, med 2.800 do 5.000 EUR, pa tudi druge občine, v katerih ima bibliobus postajališča: Kungota, Pesnica, Šentilj, Duplek, Miklavž na Dravskem Polju, Starše in Rače – Fram.