Čolnarna

V okviru sindikalne podružnice je bil leta 1957 ustanovljen Iniciativni odbor za gradnjo čolnarne na Mariborskem jezeru. Ta odbor si je v letu 1957 pripravil zemljišče ter postavil začasne prostore bodoče čolnarne. Delavci so organizirali udarniško delo, kjer so se posebno izkazali mladinci predvojaške vzgoje, člani gasilskega društva in drugi člani kolektiva. Vso materialno pomoč so prejeli od organov družbenega upravljanja. Delo se je opravljalo v popoldanskem času, ob nedeljah in prostih urah. Najprej so zgradili osnovo, lesen provizorij 20 x 6 metrov, ki je služil za garderobe, spravilo čolnov in bife. V prostem času so izdelali 20 čolnov, ki so se imenovali Blejci. Ob otvoritvi so organizirali srečelov, z izkupičkom pa nabavili osnovni inventar. Čolnarna je privabljala vedno večje število obiskovalcev.