Voščilnice

Znanih nam je šest voščilnic, in sicer iz let 1947, 1949, dve iz 1956, 1957 in 1958. Iz dejstva, da v teh letih brata Ivana/Anzana ni bilo več med živimi, in iz besedil (kuverte namreč niso ohranjene), razberemo, da je bilo vseh šest voščilnic poslanih bratu Avgustu (enkrat je naslovil tudi njegovo ženo Pavlo). V njih je nagovarjal predvsem brata. Večkrat mu je naročil pozdrave za ženo, druge domače in sorodnike, v enem primeru (1949) je prosil za posredovanje sporočila in darila bratu Lovru/Vorancu.
Vse obravnavane voščilnice so bile pisane iz tujine. Prva je iz časa, ko je ddr. Alojzij Kuhar živel v Cambridgu v Angliji in tudi druga je bila najbrž poslana iz istega naslova (glede na to, da je doktoriral konec novembra 1949), preostale so bile poslane iz New Yorka. Vse vsebujejo (ene krajše, druge daljše) voščilo v angleščini, ob robu oz. na dnu pa je Kuharjevo sporočilo, napisano z roko. Zelo skrbno je na voščilnici spodaj levo zapisa tudi kraj in datum svojega pisanja, čeprav včasih dvomimo pri zapisu števke 1 oz. 7.