Odbojkarji pod okriljem SŠD »Fužinar« (1948–1950)

Od leta 1948 do 1950 je odbojkarsko sekcijo vodil Peter Šteharnik, ki je tudi sam igral odbojko. Organizacijsko so bolj životarili, niso še imeli enotnih dresov, ampak so igrali bosi in vsak v svojih telovadnih hlačkah. Veliko prijateljskih tekem so igrali s sosednjimi društvi v Slovenj Gradcu, Mežici, Črni, Žerjavu in Dravogradu. Večkrat so se pomerili tudi z vojaki KNOJ, ki so bili takrat na Prevaljah in v Dravogradu. Na tekmovanja so se vozili s kolesi ali s tovornjaki, šli pa so tudi kar peš čez Kotlje in Sele v Slovenj Gradec. V Guštanj sta takrat namreč pripeljala le dva vlaka na dan. Nerodno je bilo tudi s prehrano, saj je bilo v gostinskih lokalih mogoče dobiti le enolončnico s polento ali s koruznim kruhom. Hrano so namreč takrat delili po predpisanih živilskih kartah. Kljub temu da so bili večkrat bolj lačni kot siti, je bila športna morala odbojkarjev vselej na primerni višini.