Odbojkaši še tretjič med najboljšimi (1972/1973)

V tekmovalni sezoni 1971/72 so člani Fužinarja osvojili v drugi zvezni ligi-zahod 2. mesto, takoj za Modričo, in se tako uvrstili na dodatne kvalifikacije za vstop v prvo zvezno ligo, ki se je v tem letu povečala z 12 na 14 ekip. Kvalifikacije so bile v Osijeku, za dve prosti mesti pa so se med seboj pomerili bivša prvoligaša Bosna iz Sarajeva in Radnički iz Kikinde ter Merkur in Fužinar. Prvi dve mesti, ki sta vodili v najvišjo ligo, sta osvojila Bosna in Fužinar, ki se je tako že tretjič uvrstil v jugoslovansko družbo najboljših odbojkarskih moštev.

Za Ravenčane so na kvalifikacijah nastopali: Janez Dokl, Jože Gostenčnik, Branko Golob, Josip Košuta, Ivan Kristan, Milan Slatinšek, Tone Spanžel (novi trener in igralec), Marjan Šteharnik in Ivan Zagernik. Vodja ekipe je bil Rado Pšeničnik, z njimi sta bila tudi dolgoletni zaslužni trener Štefan Filipančič in tehnični vodja Anton Godec