Ponovno v zahodni skupini II. zvezne lige: dvakrat vicešampioni in dvakrat prvaki (1973–1977)

Po izpadu iz prve zvezne lige je ostal zvest domačemu klubu samo Branko Golob. Postopoma so se iz JLA vrnili Alojz Spanžel, Josip Košuta in Milan Slatinšek. Že v naslednji sezoni je ta ekipa osvojila 2. mesto v II. zvezni ligi. Pred njo je bil le Željezničar iz Osijeka, več let zapored pa je bil Fužinar najbolje uvrščena slovenska ekipa nasploh. Po osvojitvi 1. mesta za jugoslovanski pokal na področju Slovenije je Fužinar dobil za nasprotnika zagrebško Mladost, ki je nastopila s petimi državnimi reprezentanti. Zmagali so gostje s 3:2, četudi je Fužinar v odločilnem nizu vodil že z 8:2. Istega leta je nastopila na Ravnah tudi članska državna odbojkarska reprezentanca in seveda gladko zmagala s 3:0.