Ustanovitev Odbojkarskega društva Fužinar (1991–1992)

Po razpadu bivše Jugoslavije se je 11. 9. 1991 odbojkarski klub Fužinar na novo registriral. Ustanovitelji so v vlogi za vpis navedli, da ga ustanavljajo kot ODBOJKARSKO DRUŠTVO »FUŽINAR«. Po opravljenih pravnih formalnostih na občinskem sekretariatu za notranje zadeve so naši odbojkarji v sezoni 1991/92 zaigrali v slovenski super ligi, v kateri je nastopalo le 7 ekip.

Za Fužinar so takrat igrali: Igor Filipančič, Drago Popič, Boris Vidmajer, Teo Šteharnik, Sebastjan Brežnjak, Danilo Maučnik, Miran Gros, Jure Kokot, Teo Torej, Aleš Legan in Marko Drevenšek, trener ekipe pa je bil Franjo Jež.

Po odigrani končnici prvenstva (play – offu) je bil vrstni red pričakovan: 1. Vileda Maribor, 2. Tovil Olimpija, 3. Salonit, 4. Novi Graniti Kamnik, 5. Pionir Novo mesto, 6. Fužinar in 7. Granit Slovenska Bistrica.