Padci in vzponi zadnjih desetih let (2008–2018)

Trenerjevo razmišljanje ob osemdesetletnici kluba

Trener Fužinarjevih igralcev Branko Golob je o zadnjih neuspehih in načrtih za naprej ob 80-letnici ravenske odbojke takole razmišljal:

»Članska ekipa OK Fužinarja je v sezoni 2006 še nastopala v 1. DOL, vendar pa je zaradi odhoda ključnih igralcev, nekaj tudi v tujino, in študentov, predvsem zaradi usklajevanja študijskih obveznosti, v druge klube (Ljubljana, Maribor) ostala samo z mladimi, premalo izkušenimi igralci za elitno konkurenco. Po 24 krogih tekmovanja so morali zapustiti prvo ligo. Tako so oktobra 2007 startali v 2. DOL. Ekipa je zelo mlada, saj v njej nastopajo predvsem mladinci in kadeti. Vodstvo kluba upa, da se bodo enakovredno borili z bolj izkušenimi igralci, da si bodo mladi pridobili potrebne izkušnje, ki jih bodo kasneje lahko s pridom uporabili tudi v reprezentačnih majicah, predvsem pa da bi v tem letu 2008, ko na Ravnah slavimo 80 let odbojke, dosegli naši igralci čim boljši rezultat in se morda v sezoni 2008/2009 vrnili v družbo najboljših.«