Ženska odbojka na Ravnah od leta 1988 do 1991

Podobno kot fantje so tudi dekleta Fužinarja doživela pred desetimi leti krizo, ki se je kazala že nekaj sezon in je ekipa po dolgih letih uspešnega nastopanja v I. in II. jugoslovanski ligi izpadla iz zvezne konkurence. Trenerjema Pogorevčniku in Željeznovu kljub naporom ni uspelo zadržati statusa drugoligašic, saj je precej igralk klub zapustilo. Ponovno so se znašle v republiški ligi.
Sezona 1988/89 je bila dokaj uspešna, saj so dekleta pod vodstvom trenerja Damjana Pogorevčnika osvojila 3. mesto za Partizanom Tabor in Celjem. Za Fužinar so igrale: Nives Kasper, Natalija Pustoslemšek, Simona Šteharnik, Simona Hovnik, Alenka Tušek, Mateja Polanc, Lucija Bivšek in Tatjana Ažnik. Kasneje je ravenske odbojkarice za eno sezono prevzel trener Stanko Lodrant, za ekipo pa so nastopale: Nives Kasper, Natalija Pustoslemšek, Nataša Fajmut, Petra Mačič, Lucija Bivšek, Mateja Rezar, Dragana Obrenovič, Tina Zagernik, Petra Videmšek, Senica, Simona Hovnik, Lenka Bavče in Tatjana Ažnik. Fužinarjeve odbojkarice so na koncu pristale na 9. mestu in očitno je bilo, da se  kriza ravenske ženske odbojke še poglablja.
Ali  bo še možno rešiti »potapljajočo se barko«? Očitno ne v klubu, pa tudi ne v društvu in ne širše v občini ni bilo pravega interesa, da bi žensko odbojkarsko ekipo Fužinarja obdržali »pri življenju«. Ekipo je prevzel trener Rado Krenker, ki je pred tem delal s fanti, in kljub prizadevanju ni mogel preprečiti razpada ekipe. Po končanem prvenstvu v I. republiški ligi, ko so dekleta pristala na 8. mestu, se je večina igralk razšla po bližnjih drugih klubih. Igralke, ki so zadnjič nastopale v dresu Fužinarja, so bile: Natalija Pustoslemšek, Lucija Bivšek, Simona Hovnik, Mateja Rezar, Petra Mačič, Dragana Obrenovič, Senica, Petra Videmšek, Andreja Golob, Nataša Fajmut, Havle in Tatjana Ažnik.