skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
Miliči Preberi več
"Na Partizanski ulici v Sežani stoji zdajšnja Miličeva hiša, v kateri je dolgo delovala pekarna, od približno 1920 leta in tudi še dolgo v povojni čas. Ta stavba, do leta 1936 še pritlična, je bila verjetno nekoč tudi last družine Delena. V času ko je bila v njej ustanovljena sežanska Narodna čitalnica (21. 1. 1873) pa je bila last Rajmunda Mahorčiča, tako kot več drugih stavb in zemljišče v njeni bližini." (Kastelic, 2013, str.150)

"Koliko vas je bilo v družini?

Moja sestra, eno leto in pol starejša od mene, jaz  in pet let mlajši brat. Nato očetova mama nekaj let. Nato bratranec, ki je bil zame kot brat, pa razne tete in ujne, ki so prišle prezimovat ali šivat in vse sorte; s posli in drugimi sorodniki vred nas je bilo zelo pogosto od 12 do 15 članov redno. Ni kaj, izrazito patriarhalna hiša. Jaz sem sicer feministka, a s pekočo nostalgijo po patriarhalnem domu svoje mladosti. (smeh)" (Milič, 2006, str. 7)

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Spletni naslov

http://sez.sik.si/

Ključne besede

DOMOZNANSKE ZBIRKE, DOMOZNANSTVO, FOTOGRAFIJE, GENEALOGIJA, Milič (rodbina), Milič, Jolka

Datum objave

26.01.2016 14:42

Zadnja sprememba

06.02.2016 09:03

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam