JOHN HOSKIN

John Hoskin se je rodil 21. septembra 1921 v Cheltenhamu v Gloucestru v Veliki Britaniji. Leta 1935 je končal šolo in se izučil za tehničnega risarja. Od leta 1941 do 1947 je služil v vojski, nato je krajši čas delal kot risar. V prostem času se je ukvarjal s slikarstvom in oblikovanjem v lesu in kovini. Pod vplivom slikarja Terryja Frosta se je odločil, da bo postal kipar. S kiparstvom se je začel ukvarjati v zgodnjih petdesetih letih, zapustil je javno službo in se lotil priložnostnih del. Kmalu je postal eden bolj opaznih mlajših britanskih kiparjev. Leta 1960 je imel odmevno samostojno razstavo v galeriji Grosvenor and Matthiesen. Poučeval je na Akademiji Bath v Corshamu, prav tako je bil profesor umetnosti na Univerzi v Leicestru. Njegova dela so v Galeriji Tate, v Viktorijinem in Albertovem muzeju (Victoria and Albert Museum), v zbirki Britanskega sveta (British Council) ter številnih drugih galerijah po svetu – v Ameriki, Avstraliji, na Novi Zelandiji itd. Razstavljal je v Veliki Britaniji, Belgiji, Nemčiji, Indiji, na Japonskem. O njegovem delu je pisal tudi sir Herbert Read. (Art Now in A Concise History of Modern Sculpture.) Umrl je leta 1990.