JØRGEN HAUGEN SØRENSEN

Jørgen Haugen Sørensen se je rodil 3. oktobra 1934 v Köbenhavnu na Danskem. Je eden najuglednejših danskih kiparjev, ki pa je preživel večino življenja v tujini, večinoma v Franciji in Italiji, ter razvil stil, ki je zelo drugačen od njegovih danskih sodobnikov. Kipariti je začel pri petnajstih letih. V Köbenhavnu je obiskoval šolo za oblikovanje, kot kipar je samouk. Leta 1951 je razstavljal v Kunsthal Charlottenborg. Leta 1969 je prejel nagrado Eckersberg Medal in leta 1979 nagrado Thorvaldsen Medal, ki ju podeljuje Kraljeva danska umetniška akademija za umetniške dosežke. Poleg Danske je razstavljal še na Švedskem, Nizozemskem, v Italiji, Franciji in ZDA. Za različna mesta v Evropi je izdelal več javnih spomenikov.