GARY C. DWYER

Gary C. Dwyer se je rodil 1. oktobra 1943 v Denverju v ameriški zvezni državi Kolorado. Leta 1967 je končal študij fotografije na Univerzi Syracuse v New Yorku, kjer je hkrati diplomiral iz krajinske arhitekture in umetnosti. Kiparstvo je študiral na Univerzi v Denverju ter do leta 1980 tudi na Akademiji za likovno umetnost v Salzburgu v Avstriji. Preden se je po letu 1994 povsem posvetil fotografiji, se je ukvarjal s kiparstvom in oblikovanjem krajine ter izvedel številna naročila za krajinske skulpture velikih dimenzij v ZDA in Franciji. Leta 1987 je fotografiral dve plezalni odpravi v Himalaji. Leta 1992 je bil fotograf botaničnega raziskovalnega projekta na otoku Baffin. Leta 1994 je fotografiral v Hueju v Vietnamu, za Unescov projekt svetovne dediščine. Svoje delo je objavljal v strokovnih revijah Landscape Arhitecture, The Magazine for Landscape Planning, Design and Management. Leta 2004 je bil eden od zmagovalcev fotografskega projekta Earth Photographic Competition. Leta 2005 je bil na umetniški rezidenci na Ameriški akademiji v Rimu, kjer je fotografiral ogroženo arhitekturo za Worlds Monument Fund. Njegova dela so bila razstavljena v galeriji Corcoran v Washingtonu, v muzeju Oakland v Kaliforniji, so v zbirkah Evropske hiše fotografije (La Maison Européenne de la Photographie) in Francoske nacionalne knjižnice (Bibliothèque nationale de France) v Parizu. Leta 2007 je bilo njegovo delo razstavljeno na Atlantica Colectivas, fotografskem bienalu na Tenerifu na Kanarskih otokih, leta 2008 pa vključeno na Fotografski bienale v mestu Nancy v Franciji. Deluje kot profesor krajinske arhitekture na Kalifornijski politehnični univerzi v San Luis Obispu.