skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Fran Milčinski (1867-1932), pisatelj, ki je pravo združil s humorjem

Decembra 2017 obeležujemo sto petdeset let od rojstva znamenitega avtorja Butalcev, Frana Milčinskega (1867-1932), ki je pustil pečat predvsem kot humoristični pisatelj.

V središče zbirke želimo postaviti Frana Milčinskega kot pravnika in mladinskega sodnika, ki je o problematiki mladinskega skrbstva prelil mnogo črnila tako v pravnih glasilih in tudi v leposlovju. Dolga leta je moral kot sodnik poslušati mnogo težkih primerov in o njih odločati. 

Preberi več

Fran Milčinski je znan kot pisatelj za odrasle in mladino, dramatik, radijski pripovedovalec in pravnik ter sodnik. S svojo dejavnostjo, strokovnim znanjem, poznavanjem človeške narave in sposobnostjo pisanja je opozarjal na pomembnost mladinskega sodnega skrbništva. Z različnimi predavanji in razpravami je po različnih društvih in časopisih opozarjal na tedanjo aktualno problematiko mladinskega prava, na primer v reviji Pravnik. Poleg civilnopravnih odločb je poskušal pritegniti pozornost tudi s pravnimi humoreskami.

 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Urša Šega

Kontaktne osebe

Urša Šega

Ključne besede

ZNAMENITE OSEBNOSTI, SLOVENSKI PISATELJI, 19. stoletje, 20. stoletje, MLADINSKA KNJIŽEVNOST, OTROCI, SOCIALNO SKRBSTVO, SLOVENSKA HUMORISTIČNA KNJIŽEVNOST, SATIRA

Datum objave

19.12.2017 08:36

Zadnja sprememba

22.12.2017 11:09

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam