skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Gledališče v naravi

V nekem trenutku so gledališko dejavnost usmerili tudi izven gledaliških prostorov. Svoje delo so želeli predstaviti najširšemu občinstvu, ki so ga želeli seznaniti tudi s kulturno in naravno dediščino naših krajev. Hkrati so raziskovali odnos gledališča in zunanjega prostora.

Preberi več

V ciklusu Gledališče v naravi so bile doslej uprizorjene naslednje predstave: K. Sieber: Svojeglavček; F. Levstik: Juntez; P. Militarev: Trije vaški svetniki; Snubaček, vse so bile izvedene v ali pred rojstno hišo Jakoba Aljaža v Zavrhu pod Šmarno goro; F. S. Finžgar: Divji lovec je bila izvedena v Turncu pod Šmarno goro; Mihalkov, J. Novak: Robinzoni in dekleti je bila postavljena pri toplem vrelcu Straža; Milčinski, J. Novak: Gospodična Mici je bila odigrana na kmečkem dvorišču v Goričanah; E. Labiche, J. Novak: Ljubljeni Celimare je bil izveden v atriju gradu Goričane in P. Militarev: Tele in berač, ki je bila uprizorjena kot cestno gledališče pred gasilskim domom v Pirničah.

Vir: KUD Pirniče, Peter Militarev

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Tatjana Mavrič

Kontaktne osebe

Tatjana Mavrič

Partnerji

KUD Pirniče

Ključne besede

AMATERSKO GLEDALIŠČE, GLEDALIŠKI PLAKATI, kulturno-umetniška društva, KUD Pirniče, Pirniče, Medvode

Datum objave

08.11.2018 08:08

Zadnja sprememba

07.11.2018 14:05

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam