Gledališke predstave

Sokoli so imeli svojo gledališko skupino, ki je na sezono pripravila več predstav, gostovala so tudi gledališča iz okolice.

Preberi več

Sokoli so z novim domom dobili primerne prostore za svojo gledališko skupino, ki jo je vodil Janko Potočnik. Prve gledališke kulise je napravil slikar Simon Ogrin z Vrhnike. Igralski prostor je bil opremljen z za tisti čas modernimi električnimi napravami. Imel je kulise za salon, vrt, gozd, kmečko sobo, vas, mesto, morje, gostilniško sobo, travnik, gorovje in park. V sezoni 1922/23 se je na odru zvrstilo kar 23 predstav, od tega je bilo več gostovanj sosednjih gledaliških skupin (iz Žabnice, Kranja, Ljubljane, Radovljice, Reteč, Gorenje vasi). Skoraj vse gledališke predstave je spremljal društveni orkester. Z ustanovitvijo kina se je število predstav zmanjšalo.

Ana Marija Miklavčič

Saša Ambrožič