skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Lega naših krajev ob vznožju Polhograjskega hribovja ponuja izhodišče za mnoge izlete. Priljubljene izletniške točke v okolici Medvod so Šmarna gora, Zbiljsko jezero in Polhograjci s Toščem, Grmado in zlasti Katarino.

Preberi več

Planinske koče lahko obiščemo na Govejku, Osolniku in Slavkov dom v Golem Brdu. Medvoška okolica ni le geografsko razgibana, ima tudi bogat živalski in rastlinski svet. Najbolj znana, a redka je cvetlica blagajev volčin ali blagajana. Obsežni gozdovi nudijo neštete možnosti za sprehode. Nič nenavadnega ni srečanje s srnjadjo ali gamsom višje v dolomitih. Zelo lepi so pogledi na kulturno krajino in razgledi na višja gorovja. Umirjeno doživljanje narave je možno  v kampu Smlednik v Dragočajni. Nekaj posebnega je obisk mokrišča v Hrašah, ki je zanimivo tudi z ornitološkega vidika.

Bližina Ljubljane je nudila lepe možnosti za razvoj turizma že  v začetku 20. stoletja. Poleti ob nedeljah in praznikih je iz Ljubljane v Medvode vozil poseben kopališki vlak. Kopališča so bila urejena ob reki Sori.

Fotogalerija

Informacije

Avtor besedila

Tatjana Mavrič

Kontaktne osebe

Tatjana Mavrič

Datum objave

19.12.2017 06:29

Zadnja sprememba

18.12.2017 14:54

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam