Jenkret je biv … Križnikov pravljični festival 2016

5. Križnikov pravljični festival je potekal 10. in 11. junija v Motniku in njegovi okolici. Bogat nabor dogodkov obeh festivalskih dni je privabil lepo število ljudi. Obiskovalce petkove prireditve so nagovorili podžupan Občine Kamnik Igor Žavbičastni pokrovitelj Andrej Rozman Roza, direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin in direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Vransko Suzana Felicijan Bratož. Na slovesnem odprtju festivala so nastopili uveljavljeni pripovedovalci iz različnih koncev Slovenije. Boštjan Napotnik, mag.Breda Podbrežnik Vukmir, Vesna Radovanovič, Andrej Rozman Roza in Anja Štefan. V parku Pod lipami je bila na ogled razstava Prvih pet pravljičnih let, avtorja Luke Dakskoblerja, uradnega fotografa Križnikovega pravljičnega festivala. Gledalci so lahko pokušali tudi Okuse Kamnika. Petkov večer se je zaključil ob glasbi dveh vrhunskih glasbenikov, Boštjana Gombača in Janeza Dovča