skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Jenkret je biv ... Križnikov pravljični festival 2012

Jenkret je biv ... Križnikov pravljični festival se je kljub slabemu vremenu pričel v petek 1. junija, saj kot je v nagovoru rekel predsednik Krajevne skupnosti in Turističnega društva Motnik Marjan Semprimožnik: "Polž najlažje gre, če je mokro".

Preberi več

Križnikov pravljični festival v organizaciji takrat Matične knjižnice Kamnik (sedaj Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik), Turističnega društva Motnik, Kulturnega društva  Motnik, Irene Cerar in Ivanke Učakar se je pričel s podelitvijo priznanj najboljšim avtorjem likovnega natečaja Podobe Križnikovih pravljic. Festival so otvorili motniški polžki, učenci Podružnične šole Motnik. Navzoče sta nagovorila predsednik Kulturnega društva Motnik Rafko Goltnik in predsednik Krajevne skupnosti Motnik in Turističnega društva Motnik Marjan Semprimožnik. Direktorica Matične knjižnice Breda Podbrežnik Vukmir in glavni urednik založbe Mladinska knjiga Miha Kovač sta podelila nagrade najboljšim ustvarjalcem likovnega natečaja.

V gostilni Pri Flegarju so se zbrali udeleženci in udeleženke "bralne značke za odrasle", kjer jim je knjižnica podelila priznanja za udeležbo na literarnih srečanjih za odrasle bralce in knjižno nagrado.

Pripovedovalski večer Jenkret je biv ... en Križnik se je pričel z znanimi slovenskimi pripovedovalci: Zdenko Gajser, Špelo Frilc, Liljano Klemenčič, Ivanko Učakar, Ireno Cerar, Anjo Štefan in duetom Vroča župa z Rokom Koscem ter Goranom Završnikom.

Sobotni program se je nadaljeval s pripovedovalsko delavnico z Anjo Štefan, sejmom  in pripovedovalskim popoldnevom  za otroke, pravljičnim pohodom po Motniku z Ireno Cerar ter pripovedovalskim večerom z gosti iz Motnika in okolice.

Sobotno dogajanje je otvoril motniški sejem, kjer so predstavili rokodelske spretnosti iz Križnikovega časa, ponudili domače dobrote izpod prstov članic Društva podeželskih žena Tuhinjske doline, mlečne izdelke kmetije Pr'Gabršk iz Češnjic v Tuhinju, ročno izdelan unikatni nakit 5ra in knjige. Svoje delavnice za najmlajše pa je predstavila tudi ekološka kmetija Pri Jernejk.

Dogajanje se je popoldne nadaljevalo v parku Pod lipami, kjer se je odvijalo pripovedovalsko popoldne za otroke pod imenom Jenkret je bla ... steklena gora v izvedbi Anje Štefan, Ivanke Učakar in dua Vroča Župa. 
Otroke je Irena Cerar popeljala po motniški pravljični poti. Ogledali so si muzej pritlikavega nosoroga, motniški cerkvi in se povzpeli na grajski hrib, kjer jim je Irena povedala pravljico Sončeva princesa. Vrnili so se v dvorano kulturnega doma, kjer so poslušali pravljico Cekini, nato pa pobarvali vsak svojega polža.

Festival se je zaključil s pripovedovalskim večerom Jenkret je biv ... en povžar s pripovedovalci iz Motnika in okolice. Predstavljene so bile pravljice in pripovedke o motniškem polžu, povžarjih, rokovnjačih, živalih, za konec pa so prihranili ''Ta strašljive'' pravljice.

Vir: motnik.net, 23. avgust 2018 

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam