skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Jenkret je biv ... Križnikov pravljični festival 2013

7. junija 2013 se je pričel drugi Križnikov pravljični festival v organizaciji takratne Matične knjižnice Kamnik (sedaj Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik), Turističnega društva Motnik in Kulturnega društva Motnik.
Festival so z uvodnimi nagovori otvorili direktorica knjižnice Breda Podbrežnik Vukmir, predsednik Kulturnega društva Motnik Rafko Goltnik, župan občine Kamnik Marjan Šarec in častni pokrovitelj prof. dr. Janez Bogataj.
Nato so obiskovalce v svet Križnikovih pravljic popeljali Ana Duša, Andreja Erdlen, Ciril Horjak, Anja Štefan in duo Vroča župa (Goran Završnik in Rok Kosec).

Preberi več

Sobotno dogajanje je potekalo na treh prizoriščih.  V prostorih Podružnične šole Motnik  je potekala delavnica Pripovedovanje ljudskih pravljic z Anjo Štefan, v dvorani kulturnega doma Motnik je potekalo predavanje dr. Janeza Bogataja o kulturni dediščini v vsakdanjem življenju, na Vranskem pa je bil izveden pohod po Vranski pravljični poti z Ireno Cerar za družine z majhnimi otroki. Pravljična pot se je pričela izpred graščine Podgrad, od koder so se udeleženci pod taktirko Irene Cerar podali na Tabor. Med potjo so otroci in starši uživali ob poslušanju zanimivih Križnikovh pravljic, ki jih je kot čevljar, ki je večkrat zahajal na Vransko, tam tudi zapisal.
Na Taboru je pohodnike pričakal župan občine Vransko Franc Sušnik. Otroci so poslušali še eno pravljico, se igrali igrico Medved Vohljač in izdelali svojo lastno letečo ribo.

Na osrednjem delu motniškega trga sta se odvijala sejem in predstavitev projekta Okusi Kamnika z lokalno hrano gostilne Flegar. Otroci so se udeležili otroške likovne delavnice, kjer so na platna upodabljali znamenitega polža po legendi o motniškem polžu.
V dvorani kulturnega doma je potekalo pripovedovalsko popoldne za otroke z naslovom Vsi vetrovi so dobri z Ivanko Učakar, Rokom Kušlanom in Mirjam Štih.
Po končanih pravljicah za najmlajše so razglasili najboljša otroška likovna dela z likovnega natečaja Podobe Križnikovih pravljic. Dr. Miha Kovač je najboljšim podelil nagrade.

V večernih urah je v dvorani kulturnega doma potekalo sklepno dejanje festivala Jenkret je biv ... en povžar, pripovedovalski večer s pripovedovalci iz Motnika in okolice. Pripovedovali so Jože Semprimožnik (Motnik), Rezka Slapnik (Veliki Hrib v Tuhinjski dolini), Ivan Nograšek (Tunjice) in Ana Resnik (Markovo). Pripovedovalski večer je vodila Ivanka Učakar.

Vir: motnik.net, 23. avgust 2018 

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam