skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Jenkret je biv … Križnikov pravljični festival 2015

5. junija 2015 se je pričel že 4. Križnikov pravljični festival - Jenkret je biv ... festival pravljic posvečen enemu najpomembnejših zbiralcev slovenske slovstvene folklore, Gašperju Križniku.

Festival so otvorili direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik mag. Breda Podbrežnik Vukmir, župan občine Kamnik Marjan Šarec, župan občine Vransko Franc Sušnik, predsednik Kulturnega društva Motnik Rafko Goltnik in častna pokroviteljica 4. Križnikovega festivala ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Preberi več

Po uradni otvoritvi so priznani slovenski pripovedovalci Ljoba Jenče, Ciril Horjak, Rok Kušlan, Irena Cerar, mag. Breda Vukmir Podbrežnik in Vroča župa pričeli s pripovedovalskim večerom za odrasle Jenkret je biv ... jen Križnik s pravljicami: Od sowčne zvezde, Od berača do kralja, Kristus in svet Peter pa star soldat, Kateri bo dober gospodar?, Od palce švrk! in Trije sinovi. Večer se je nadaljeval v parku Pod lipami, z ogledom razstave ilustracij družinskega izletniškega vodnika Kamniške pravljične poti, avtorice Irene Cerar. Za odlične ilustracije v vodniku sta poskrbela Polona Lovšin in Milan Eriča.

V soboto, 6. junija so v parku Pod lipami potekali dogodki za otroke in otroke po duši. Motniška ugankarska pot - Brez muje se še čevelj ne obuje je ponudila ogromno kreativnih delavnic za najmlajše, mlade pravljičarke so na posameznih postajah otroke ponesle v sanjski svet pravljic, mentorice spodbujale k ustvarjalnosti z barvanjem čevljev, risanjem, rezanjem in še čem ter reševanju ugank, ki so pripeljale do glavne rešitve ugankarske poti – čevljarja. Glavna nit oz. kažipot Motniške ugankarske poti so bili pobarvani čevlji, ki so otroke vodili vse do njihovega cilja v park Pod lipami, kjer so mentorice Turističnega društva Motnik Me4 pripravile igre z in brez čevljev, Knjižnica Franca Balantiča Kamnik pa bralni kotiček za najmlajše. V parku pod lipami pa so se predstavili tudi okoliški ponudniki, društva in organizacije: Turistično društvo Motnik, TIC Vransko, KUD Krašnja, Čevljarstvo Štajnar, učenci in učenke OŠ Šmartno v Tuhinju, Terme Snovik, ...

V dvorani Kulturnega doma Motnik je potekalo pripovedovalsko popoldne za otroke Jenkret je biv ... jen vovk. Tradicionalno se je pripovedovalsko popoldne začelo z otvoritvijo razstave ter podelitvijo nagrad najboljšim ustvarjalcem likovnega natečaja Podobe Križnikovih pravljic. Nagrade sta podelila Irena Cerar ter ilustrator in žirant likovnega natečaja Ivan Mitrevski. Nadaljevalo se je v svetu pravljic, kjer so glavne like, prizorišča in dogodke uspešno slikali Špela Regulj, Tone Obadič ter Ivanka Učakar z glasbeno spremljavo Matica Smolnikarja.

Na večer so se otroci še zadnjič razgibali na cirkuški delavnici Cirkokrog, ''ta stari'' pa prisluhnili pripovedovanju Marine Drolc, Jožeta Keršiča, Milke Kocjanc in glasbeni pripovedki Urha Vrenjaka.

Vir: motnik.net, 23. avgust 2018 

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam