Vse najboljše ali Happy Birthday

Slavljencu najpogosteje voščimo osebno — z obiskom na domu. Voščilo je lahko pisno, predvsem takrat, ko slavljenca ne moremo obiskati, v katerem izrekamo želje o sreči, zdravju in osebnem uspehu ter poudarjamo dobre lastnosti slavljenca. Vsebina voščila je odvisna od posameznikove domišljije, ustvarjalnosti, in njegovega odnosa s slavljencem. Največkrat se voščilo začne z besedami vse najboljše, ki jim potem dodajamo osebna sporočila. Od začetka sedemdesetih let dalje pa je tudi v Sloveniji vse bolj priljubljena rojstnodnevna pesem z naslovom »Vse najboljše za te«, ki je prevod angleške pesmi »Happy Birthday to You«. Pri tem gre predvsem za skupinsko voščilo (ali pred skupnim prihodom k slavljencu, obdarovanjem, pihanjem svečk na torti ali ob kakšni drugi priložnosti. »Ko sem bil v srednji šoli, to je blo konec šestdesetih let, smo štirje sošolci skupaj praznoval rojstni dan v zidanci. Takrat so se punce postavile skupaj in nam zapele Happy Birthday Konec 20. stoletja je pesem vse bolj priljubljena in kljub slovenskemu prevodu se še vedno pogosteje poje angleška verzija.