Sedemdeseta in osemdeseta leta

Konec 60-ih let so praznovanja rojstnih dni postala splošno razširjena in so skoraj popolnoma izpodrinila godovanja. Določene oblike praznovanja, ki so bile do druge svetovne vojne značilne za godove, so se prenesle na rojstnodnevno praznovanje, hkrati pa smo iz zahodne kulture (zlasti severno-ameriške ter zahodno-evropske) prevzeli oblike, ki so postale stalne sestavine rojstnodnevnega rituala. Ni se več praznovalo le v družinskem okolju, ampak tudi v krogu sorodnikov, prijateljev, sošolcev in sodelavcev. »Ko sem imel svojo družino, se je praznovanje preselilo na tri konce. V družini je blo obvezno, drugi krog je bil v firmi, tretji pa med prijatelji. Te fešte so ble čez vikend, ker je treba več ljudi skup spravt.«