skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Kulturna ustvarjalnost druži nas ... že 70 let ...

Ob 120-letnici rojstva Prežihovega Voranca je leta 2013 Kulturno društvo Prežihov Voranc z vsemi sekcijami pripravilo prireditev Na steljeraji, na kateri je nastopilo vseh pet sekcij.
 
2013 je tudi leto, ko na Ravnah na pobudo nekaterih posameznikov ustanovijo Zvezo kulturnih društev Ravne na Koroškem, in Kulturno društvo Prežihov Voranc se ji pridruži.
 
14. oktobra 2016 se pod naslovom Kulturna ustvarjalnost druži nas ob sedemdesetletnici delovanja društva predstavijo vse sekcije. V goste sta prišla Cvetka Kramberger in Milan Kamnik. Prireditev, ki sta jo režirali Mira Razdevšek in Irena Oder, je v ospredje postavila ponos, da prežihovci praznujemo častitljivo obletnico, častimo 70-letno zvestobo kulturnemu ustvarjanju, tistemu  delu  človekovih  potreb,  za  katere  so  tudi  guštanjski  fužinarji in samorastniki po garaškem delu našli čas in skupaj zapeli, zaigrali in zaplesali.
 
Člani se zavedamo, da  vso  to  raznovrstno  in  dolgoletno  kulturnodruštveno  življenje ni bogatilo in ne bogati le poslušalcev in gledalcev, ampak tudi ustvarjalce.
 
Vsem, ki ste nam v vseh teh letih stali ob strani, nam pomagali in nas podpirali, se je v imenu vseh zahvalila predsednica Irena Oder, še posebej županu in Občini Ravne na Koroškem ter ravenski izpostavi Javnega sklada za kulturne dejavnosti.
 
Člani Kulturnega društva Prežihov Voranc se še kako zavedamo Prežihovega literarnega izročila – zvestobe svojim koreninam in skrbi za kulturni blagor tudi v teh nicinah.
 
 
Besedilo: Mirko Osojnik, od leta 2012 Irena Oder

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Mirko Osojnik in mag. Irena Oder

Kontaktne osebe

Irena Oder

Ključne besede

DRUŠTVA, kulturna društva, Jubileji, obletnice

Datum objave

11.12.2018 14:07

Zadnja sprememba

11.12.2018 14:08

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam