skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
Druga opereta v produkciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec je bila opereta Melodije srca. Preberi več
Opereta, za katero je glasbo napisal Janko Gregorc, besedilo pa Hinko Stepančič je nastala že leta 1943. Premiera operete s podnaslovom Revija mode, plesa in glasbe v treh dejanjih je bila 1. decembra 2007 v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu.
To je bila komaj druga izvedba te operete, za katero režiser le-te, dr. Henrik Neubauer, meni, da so Melodije srca najboljša slovenska opereta. Dirigentska palica je bila zaupana izkušenemu domačinu Franciju Rizmalu.

Osebe, ki nastopajo: Amalija Mirtič, vdova; Silva, njena hči (sopran); vera, njena nečakinja (sopran); Anda in Katja, Silvini kolegici (soprana); Marija Barilič, vdova iz Trsta; Marjan, njen sin (tenor); Zvonko, Marjanov tajnik (tenor); Anton Arnič, imenovan Striček, vodja tvrdke »Noblesa« (bas); Gizela, modna risarka pri »Noblesi«; Viktor, kurir pri »Noblesi«; Baron, potomec nekdanjih aristokratov; Marjana, sobarica v hotelu na Bledu; Marjan, pikolo v hotelu na Bledu; ravnatelj hotel na Bledu; radio-tenor v hotelu na Bledu; Teobald, svak Marije Barilič (tenor); Ala Barilič, njegova žena (sopran); trije novinarji; postrešček; hotelski gostje; natakar; blejski fantje; balet.

Vsebina: na modni reviji veleblagovnice »Noblesa« sodelujejo kot manekenke študentke, ki s tem zaslužijo nekaj denarja za šolanje na glasbeni akademiji. Tja pride tudi tenorist Marjan, ki se zaljubi v Silvo. Silva sprva njegovo ljubezen zavrača, vendar se končno tudi njeno srce ne more več upirati in prizna Marjanovi materi, da ga ima rada. Poleg njiju se najdejo v ljubezni še Marjanov tajnik in Vera, baron in Gizela ter Silvina mati in vodja »Noblese«.

Dogajanje: prvo dejanje v veleblagovnici »Noblesa«, drugo in tretje pred hotelom na Bledu.

Kdo vse je sestavljal igralsko zasedbo prikazuje operetni list.

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Karmen Kreže

Ključne besede

GLASBA, KULTURA, opereta

Datum objave

16.12.2013 15:00

Zadnja sprememba

17.12.2013 08:21

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam