Mlade in zrele oči

Celanova družina in otroci so bili pogost motiv na očetovih fotografijah.

Preberi več

Mici je bila najstarejša od deklet. Na eni od fotografij jo vidimo na drevesu skupaj z brati, sestri pa stojita pod drevesom. Postavlja se vprašanje, zakaj je edina na drevesu s fanti. Kasneje, ko se je tudi sama pričela ukvarjati s fotografijo, jo je oče večkrat ovekovečil med pripravami opreme za fotografiranje.

Pozneje v nas zre odrasla Mici, njene oči pa vsakomur pripovedujejo svojo zgodbo. Oči ženske, ki pomnijo dogodke dveh svetovnih vojnih, ter čas med njima.

Ključne besede

Trebec, Josip, Trebec, Marija Mici, Sežana, DOMOZNANSTVO, DOMOZNANSKE ZBIRKE, FOTOGRAFI, FOTOGRAFIJE, PORTRETNA FOTOGRAFIJA, Osebnosti