skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ob gasilskem domu še večnamenska dvorana

Vas dobi novo dvorano Preberi več

          Spomladi leta 1964 so se vendarle začele uresničevati večkot 10 let stare želje vseh kulture željnih vaščanov. Izgradnja dvorane obgasilskem domu je tako zagotovila prvo osnovo za delovanje društva -prostor.

          Obdobje, ki sledi, je precej skopo kar se virov tiče. Kotizvemo iz posameznih virov, pa se dejavnost društva močno stopnjuje. Še največpodatkov dobimo po ustnem izročilu, čeprav pa so tu problem letnice, ki sovečinoma že ušle v pozabo.

          Leta 1967 zasledimo prvo omembo praznovanja krajevnegapraznika, tj. 15. septembra. Prireditev je bila vedno dobro obiskana, žal je vdevetdesetih letih padla v pozabo. V zadnjem času pa jo zopet obujajo članiTurističnega društva Podljubelj.

          V delno ohranjenem poročilu o delovanju društva za leto1973/1974 beremo, da skupina kljub težavam izpolnjuje vse zadane načrte.Naštudirana je bila veseloigra »V Ljubljano jo dajmo«, ki je bila predstavljenapoleg na domačemu odru še v Lomu in na Brezjah pri Tržiču. V okrilju društvadeluje tudi mladinska igralska skupina. Njihova pravljična igra »Mačeha inpastorka« je bila predstavljena v Podljubelju, Lomu, na Brezjah pri Tržiču inše v Kropi.

          Kulturni program društva pokriva vse državne praznike.Pevski zbor, ki je imel v vasi močno tradicijo, je v tem letu prenehaldelovati, kar je sprožilo precejšnjo razpravo o vzrokih za to. Šlo naj bi zanezainteresiranost tako pevcev kot tudi občinstva. 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Nejc Perko

Ključne besede

20. stoletje, KULTURA

Datum objave

05.10.2012 11:37

Zadnja sprememba

13.03.2013 14:42

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam