skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

"Partizan" po drugi svetovni vojni

Po vojni so se orli in sokoli povezali med seboj in presegli bivšo politično delitev, saj je šport v tistem času predstavljal večino družabnega življenja. Najprej je bilo ustanovljeno Fizkulturno društvo Škofja Loka, ki se je leta 1952 preimenovalo v TVD Partizan.

Preberi več

Septembra 1945 je bil ustanovni občni zbor Fizkulturnega društva Škofja Loka, ki je v svojem okviru združevalo večje število športnih panog, ki so v društvu delovale kot sekcije. Društvo je nasledilo objekte, ki jih je imelo v svoji lasti Sokolsko društvo, torej tudi Sokolski dom s telovadnico.  Glavni pobudnik za ustanovitev društva je bil športni pedagog Franc Kalan, ki je postal tudi njegov prvi predsednik. Ob koncih tedna so se tu odvijale tudi kinopredstave. Društvo je redno organiziralo akademije, družabne večere, plesne vaje, maškarade, silvestrovanja, miklavževanja in kasneje prihod dedka Mraza. Leta 1952 se je po jugoslovanskem zgledu preimenovalo v TVD Partizan in naziv se je začel uporabljati tudi za njegove prostore v nekdanjem Sokolskem domu.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Ana Marija Miklavčič

Ključne besede

TELOVADBA, telovadno društvo Partizan

Datum objave

15.04.2020 15:19

Zadnja sprememba

07.03.2020 08:23

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam