Peter Majdič ml.

Peter Majdič ml. (1862–1930) je predstavljal enega najpomembnejših  podjetnikov svojega časa v Celju in njegovi širši okolici. Izhajal je iz znane gorenjske družine Majdičev, ki so spadali med utemeljitelje moderne mlinarske industrije na Slovenskem. Z mlinarstvom se je začel ukvarjati njegov oče Peter Majdič st. (1823–1908), ki je imel mlina v Jaršah in v Kranju, njemu pa so na tej poti sledili tudi njegovi trije sinovi. Najstarejši sin Franc je po očetu prevzel mlin v Jaršah, drugi sin Vinko mlin v Kranju, najmlajšemu sinu Petru pa je oče leta 1888 od Švicarja Adolfa Lutza kupil mlin na Spodnji Hudinji pri Celju. To je storil na prošnjo dr. Ivana Dečka in nekaterih drugih celjskih Slovencev, ki so na ta način v Celju želeli okrepiti gospodarsko moč slovenskih podjetnikov v tekmovanju z nemškimi. Peter Majdič ml. je njihova pričakovanja več kot upravičil, saj se je izkazal kot izredno sposoben podjetnik. Postal je lastnik več industrijskih podjetij, med katerimi je daleč največje in najpomembnejše podjetje predstavljal njegov parni mlin na Spodnji Hudinji.