Pihalni orkester Prebold

Ustni viri navajajo, da je bila Godba Prebold ustanovljena leta 1926 na pobudo takratnega godalnega ansambla ter nekaterih posameznikov. Godba na pihala je bila za tisti čas nekaj modernega, novega. In to novo in moderno so si lahko privoščili le večji in pomembnejši kraji, med njimi tudi Prebold. Pri ustanovitvi godbe na pihala Prebold je imel zelo veliko zaslugo pokojni gospod Pavlič. Znano je, da je prav on posodil precejšno vsoto denarja in s tem omogočil nakup prvih instrumentov. Soustanovitelj je bil tudi kmet Ribič iz Latkove vasi. Ustanovni člani pa so bili: Ivan in Franc Zagoričnik, Ivan Kreže, Jože Herodež, Mihael Janše, Anton Kramar, Ferdinand Rogl, Rudi Kukovnik, Franc Skok, Mirko Šlander, Alojz Janc, Ivan Ahac ter Adi Svetko.