skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Po šmarskih stopinjah dr. Slavka Gruma

Sprehod po Šmartnem pri Litiji ob 70-letnici smrti

Dr. Slavko Grum je v slovenskem literarnem prostoru pustil neizbrisljiv pečat. O Grumu so pisali mnogi – raziskovali so njegovo delo, ga analizirali in preučevali.

Preberi več

Njegova drama Dogodek v mestu Gogi se vedno znova uvršča na sporede slovenskih gledališč. Zanimanje za tega še vedno s tančico skrivnosti obdanega avtorja ne pojenja. Prav letos je izšla znanstvena monografija Marije Švajncer z naslovom Slavko Grum – vztrajati ali pobegniti onkraj.

Po Slavku Grumu se imenuje nagrada za najboljše slovensko dramsko besedilo, ki jo podeljujejo od leta 1979, plaketa občine Zagorje ob Savi, po mestu Goga iz njegove drame nosijo ime novomeška založba in knjigarna ter gledališka skupina Gimnazije Novo mesto. Navsezadnje je povezan z nekaterimi slovenskimi kraji preko poimenovanj ulic in šole.

A kljub naštetemu njegovo življenje ostaja, kot že rečeno, tudi po besedah nekaterih njegovih poznavalcev, še precejšnja neznanka. Zato se je ob 70-letnici njegove smrti porodila ideja, ki se je v zatišnem večeru sicer nevihtnega avgustovskega dne tudi uresničila …

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Aleksandra Mavretič in Stanka Sirk

Kontaktne osebe

Sonja Perme

Ključne besede

Šmartno pri Litiji, Grum, Slavko, DRAMATIKA

Datum objave

21.04.2020 12:44

Zadnja sprememba

18.05.2020 08:22

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam